Pozivamo Vas na Akciju pravljenja Sneška Belića i skulptura od snega
Detaljnije o akciji - na ovom sajtu

Wednesday, November 10, 2010

Akcija Sneško Belić

Poziv na učestvovanje u Akciji

   Akcija Sneško Belić se organizuje u okviru Ekološkog-umetničkog projekta Arijadnina nit, organizatori ovog projekta su Udruženje likovnih umetnika Srbije i Ekološko društvo Ozon iz Beograda.
   U toku zime 2010./2011. volonteri će jednog dana praviti Sneške Beliće.
Kada u Beogradu padne sneg veći od 10cm u jednom danu (od ujutro do uveče) okupiće se ekipe volontera (svaka ekipa ce biti sastavljena od 3-5 volontera) na predviđenoj lokaciji (Bulevar Mihajla Pupina ispred TC Ušće) i praviti Sneške Beliće u nizu. Učesnici će moći svom Snešku Beliću da stave da drži tablu sa porukom koju će sami napisati - o ekologiji, optimizmu, pozitivnim životnim vrednostima ili mudre izreke iz svetske kulturne baštine (table i držače će obezbediti organizator). Učesnici će moći da prave i skulpture od snega, svaki rad veći od 0,5x0,5x0,5m će se uzeti u obzir. Sve teme su dozvoljene, poželjne teme su ekologija, ohrabrenje ugroženih i osoba sa posebnim potrebama, zdrav život, lepota, mir, ljubav, prijateljstvo, sport. Ovaj rad će biti postavljen za 1 dan i trajaće 3 dana, zatim zavisno od vremenskih uslova sneg će se istopiti. Organizovaće se nagradni konkursi za najbolju ekološku poruku, najbolju fotografiju projekta, najbolju skulpturu od snega i najboljeg ekološkog Sneška.
  Cilj ove akcije je da u jednom pravom zimskom danu okupi decu i volontere i na zabavan način svima stvori dobro raspoloženje. Akcija ima i ekološki karakter jer se putem ekoloških natpisa koje drže Sneško Belici prenose poruke o zaštiti životne sredine.

  Ovaj projekat zavisi od vremenskih uslova - ne možemo sa sigurnošću reći koga dana će tokom zime pasti sneg. S obzirom na to volonteri-učesnici treba da se jave koordinatoru projekta, njihov kontakt telefon i ime će biti sačuvani da bi tokom decembra 2010. - januara 2011. putem telefona ili imejla bili obavešteni koga dana će se projekat realizovati. Kada padne sneg veći od 10cm organizatori projekta će učesnicima javiti da se projekat održava sledećeg dana. Volonteri-učesnici u telefonskom  razgovoru treba da preciziraju vreme kada ce doći (od 9 do  19 časova), a sam rad na izradi Sneška može trajati zavisno od želje učesnika. Možete doci kao ekipa sa prijateljima, ili porodicom, samostalno, ili ako želite organizator Vas može uključiti u ekipu 3-5 učesnika, o čemu ćete se dogovoriti u telefonskom rezgovoru. Svim učesnicima će za vreme rada na projektu biti poslužen topli napitak (čaj isl.)

Prijave za učešće traju od 1. novembra. 2010. pa do održavanja akcije.

Imejl za prijave: ekoartproject@gmail.com

Telefon za prijave je 064/1996-192,
javite se ili pošaljite SMS sa tekstom:
Želim da učestvujem u Akciji Sneško Belić,
.....................(ime i prezime),
.....................(tel/mob),
.....................(imejl-ako imate)

Više informacija Akciji Sneško Belić možete dobiti na tel. 064/1996-192

No comments:

Post a Comment