Pozivamo Vas na Akciju pravljenja Sneška Belića i skulptura od snega
Detaljnije o akciji - na ovom sajtu

Tuesday, January 24, 2012

Konkurs za skulpturu od snega

Ekološki-umetnički projekat Arijadnina nit nudi realizaciju skulptura od snega formata - 2x2x3m na više javnih mesta u Beogradu (park ispred Konaka kneginje Ljubice, Botanička bašta, park ispred Muzeja Kralja Petra I , ...).

Mogu učestvovati svi zainteresovani.
Teme su: ekologija, zdrav život, lepota, mir, ljubav, pravoslavna duhovnost, prijateljstvo, nacionalni ponos, sport, ohrabrenje ugroženih i osoba sa posebnim potrebama.

Autorima čije ideje budu prihvaćene za realizaciju, u izradi skulpture će pomagati tim od 5 fizičkih radnika, jedan radni dan.

Na svim lokacijama skulture će biti zaštićene-obezbeđene i stojaće dok se prirodno ne otopi sneg.

O tehnoligiji izrade skulpture od snega možete videti na: http://sneskobelic.blogspot.com/search/label/Tehnologija%20izrade%20skulptura%20od%20snega

Rad za konkurs se dostavlja na imejl: ekoartproject@gmail.com
Potrebno je dostaviti od 8 do 12 fotografija idejnog rešenja skulpture u malom formatu (iz kojih se može sagledati cela skulptura), propratni tekst o radu, i podatke o autoru na imejl: ekoartproject@gmail.com.

Konkurs je otvoren sve do realizacije, a do realizacije će doći kada u Beogradu prvi put ove zime padne sneg veći od 10 cm (januar-mart 2012).



No comments:

Post a Comment